Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mary J. Blige wint negen Billboard Awards

Shownieuws

Mary J. Blige was maandagavond de grote winnares tijdens de uitreikingen van de Amerikaanse Billboard Awards. De zangeres nam negen awards mee naar huis.

(Novum/AP) - Mary J. Blige was maandagavond de grote winnaar tijdens de uitreiking van de Amerikaanse Billboard Awards. De 35-jarige zangeres nam negen prijzen mee naar huis, onder meer voor beste R&B/hiphop-artiest, beste vrouwelijke R&B-artiest en beste R&B/hiphop-album.

Vorig jaar december kwam Blige met haar comebackalbum 'The breakthrough', na een stilte van twee jaar. De cd kwam op nummer één binnen in Amerika en er zijn sindsdien meer dan 2,6 miljoen exemplaren van verkocht.

Blige was niet de enige artiest die meerdere awards in de wacht sleepte tijdens de awardshow in Las Vegas. De 17-jarige Chris Brown nam drie awards mee naar huis, waaronder die voor beste mannelijk artiest. De 18-jarige Rihanna werd uitgeroepen tot beste vrouwelijk artiest en ontving in totaal ook drie awards. De Canadese rockband Nickelback werd eveneens drie keer onderscheiden, onder meer in de categorie beste duo/groep.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen