Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Groen licht voor vervolg Het paard van Sinterklaas

Shownieuws

De verfilming van 'Waar is het paard van Sinterklaas' start begin volgend jaar. Hoofdrolspeelster Ebbie Tam neemt maandag het nieuwe script in ontvangst.

De verfilming van 'Waar is het paard van Sinterklaas' gaat begin volgend jaar van start. Dat meldt filmmaatschappij Warner Bros. maandag. De film is het vervolg op de bioscoophit 'Het paard van Sinterklaas', die vorig jaar 370 duizend bioscoopbezoekers trok. Hoofdrolspeelster Ebbie Tam ontvangt maandagmiddag het nieuwe script uit handen van producent Burny Bos.

'Waar is het paard van Sinterklaas' is wederom gebaseerd op een boek van Tamara Bos en gaat over het Chinese meisje Winky, dat een grote fascinatie heeft voor het paard van Sinterklaas. Ze mag een jaar voor het beest zorgen, maar het ongeluk wil dat ze hem kwijtraakt. Ze moet alles op alles zetten om het paard terug te vinden voordat Sinterklaas in Nederland aankomt.

Het eerste deel rondom het paard van Sinterklaas won verschillende prijzen, waaronder het Gouden Kalf voor beste scenario, de Gouden Movie Squad van de kinderjury van het Nederland Film festival en het Junior Schild voor beste jeugdfilm. Ook in het buitenland deed de productie het goed met publieksprijzen op het Montreal International Children's Film Festival en het KinderFilmFest in München.

Het startsein voor het vervolg is gegeven omdat de subsidietoezegging van het Nederlands Fonds voor de Film en de bijdragen van de omroepfondsen definitief zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen