Kies je favoriete radiostation

Dossiers

India krijg eigen editie Vogue

Shownieuws

Het meeste vooraanstaande modeblad ter wereld, Vogue, krijgt een Indiase editie. De redactie vestigt zich in entertainmentstad Mumbai.

(Novum/AP) - Het meeste vooraanstaande modeblad ter wereld, Vogue, krijgt een Indiase editie. Dat meldt de Amerikaanse uitgever Condé Nast Publications Inc. maandag. De afgelopen jaren kwamen in India aan de lopende band edities van bekende tijdschriften op de markt, zoals Cosmopolitan, Marie Claire, Men's Health en Maxim.

Waarschijnlijk leidt de groeiende economie in India ertoe dat mensen steeds meer geld uitgeven aan bladen. De redactie van de Indiase Vogue vestigt zich dan ook in de stad Mumbai, het centrum van de entertainmentindustrie in het land.

Wereldwijd zijn zeventien edities van Vogue op de markt. De Vogue Paris en Vogue Italia zijn mogelijk de meeste invloedrijke bladen in de modewereld. Ook voor modellen is het blad van groot belang: het bereiken van de status supermodel is onmogelijk zonder op de cover van Vogue te hebben gestaan.

De bekendste hoofdredactrice van het magazine is de Amerikaanse Anna Wintour. In de onlangs verschenen film 'The devil wears Prada' is het personage van Meryl Streep op haar gebaseerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen