Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Muhammad Ali stelt kinderboekenreeks samen

Shownieuws

Bokslegende Muhammad Ali heeft een reeks boeken samengesteld voor kinderen met een leerproblemen en een gebrek aan motivatie om naar school te gaan.

Bokslegende Muhammad Ali heeft een reeks boeken samengesteld voor kinderen met een leerprobleem en een gebrek aan motivatie om naar school te gaan. Met de collectie hoopt hij in het bijzonder jongens aan het lezen te krijgen. "De basis van goed onderwijs is lezen", stelt de vrouw van de voormalige kampioen, Lonnie Ali.

In de reeks, die 'Muhammad Ali presents: Go the distance!' heet, zijn fictie- en non-fictieboeken opgenomen. Een werk over de legende zelf mocht natuurlijk niet ontbreken. Daarom is 'The champ - The story of Muhammad Ali' aan de reeks toegevoegd.

De 64-jarige Ali, die geboren werd als Cassius Clay, lijdt aan de ziekte van Parkinson, mogelijk door de vele klappen die hij tijdens zijn carrière opliep. Hij wordt daarom vertegenwoordigd door zijn echtgenote. Samen hopen ze dat de boeken de ogen openen van jongens die hun opleiding verwaarlozen. "Als een bokskampioen zegt dat lezen cool is, dan moeten ze het wel geloven", zegt Lonnie Ali.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen