Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smit drie keer in winterse hitlijst

Shownieuws

Jan Smit is de grote winnaar in de Winterse 50, de seizoenshitlijst die de favoriete nummers in de winter rangschikt. Hij staat drie keer in de lijst.

Jan Smit is de grote Nederlandse winnaar in de Winterse 50, de seizoenshitlijst die de favoriete nummers in de winter rangschikt. De zanger is drie keer in de lijst opgenomen met zijn nummers 'Laura' (34), zijn huidige hit 'Cupido' (40) en 'Kerstmis voor iedereen' (49).

Alleen wereldster Paul McCartney houdt de 20-jarige Volendammer bij. De Brit is eveneens drie keer in de lijst te vinden. Zijn hits 'Wonderful Christmas Time', 'We all stand together' en 'Once upon a long ago', worden nog altijd graag gehoord in het winterseizoen.

In de toptien van de Winterse 50 is weinig veranderd ten opzichte van vorig jaar. Wham! staat voor het vijfde jaar op één met 'Last Christmas'. Mariah Carey en Chris Rea staan met 'All I want for Christmas is you' en 'Driving home for Christmas' op de plaatsen twee en drie. Hoogste Nederlander in de lijst is Youp van 't Hek, die met zijn kersthit 'Flappie' de vijfde positie inneemt.

De afgelopen weken brachten meer dan 55 duizend muziekliefhebbers hun stem uit op de website van de ranglijst. Vanaf woensdag wordt de Winterse 50 uitgezonden op meer dan 150 radiozenders in Nederland en België.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen