Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film Borat toch succes in VS

Shownieuws

De Borat-film is in zijn openingsweekeinde een regelrechte kaskraker gebleken in de Verenigde Staten. Met ruim twintig miljoen euro komt het op één in de lijst.

(Novum/AP) - De film 'Borat: Cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakhstan' is in zijn openingsweekeinde een regelrechte kaskraker gebleken in de Verenigde Staten. De film kwam met een bedrag van ruim twintig miljoen euro op één binnen in de Amerikaanse box office, de lijst van films met de hoogste omzet.

In de film reist de Britse komiek Sacha Baron Cohen als zijn alter ego Borat door de Verenigde Staten. Onderweg ontmoet hij verschillende Amerikanen, die hij vervolgens op de hak neemt. Filmkenners hadden niet verwacht dat de film het zo goed zou doen, omdat familiefilms het traditiegetrouw beter doen in deze tijd van het jaar.

Op de tweede plaats in de box office staat nieuwkomer 'The Santa Claus 3: The escape clause'. De Disney-film, met Tim Allen in de hoofdrol, haalde bijna zestien miljoen euro op. Op drie in de lijst debuteerde met een omzet van vijftien miljoen euro de animantiefilm 'Flushed away'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen