Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bijna twee miljoen kijkers voor 't Schaep

Shownieuws

De eerste aflevering van het nieuwe ''t Schaep met de 5 pooten' hield zondag bijna twee miljoen kijkers aan de buis gekluisterd. De serie is te zien bij de KRO.

''t Schaep met de 5 pooten' hield zondag bijna twee miljoen kijkers aan de buis gekluisterd. Daarmee was de eerste aflevering van de vernieuwde serie uit de jaren zeventig het op één na best bekeken programma van de avond. Alleen De Wedstrijden op Talpa trok meer kijkers.

De originele serie, geschreven door Eli Asser en Harry Bannink, werd in 1969 en 1970 uitgezonden en trok ook toen miljoenen kijkers. De stamgasten van het Amsterdamse café 't Schaep met de 5 pooten werden gespeeld door onder anderen Piet Römer en Adèle Bloemendaal. Nu zijn hoofdrollen weggelegd voor Carry Tefsen, Loes Luca, Pierre Bokma, Marc-Marie Huijbregts en Georgina Verbaan. Zij nemen niet alleen de laatste roddels door, maar leveren ook commentaar op de veranderde samenleving.

Ook staan in de nieuwe versie oorspronkelijke liedjes als ''t Zal je kind maar wezen' en 'Als je mekaar niet vertrouwen kan' centraal. Destijds werden dat grote hits. ''t Schaep met de 5 pooten', waar in totaal acht afleveringen van zijn gemaakt, is de komende weken elke zondag te zien bij de KRO op Nederland 1.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen