Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Maaike Widdershoven wil grappiger zijn

Shownieuws

Maaike Widdershoven geniet van het spelen in operettes omdat ze daarin meer komische rollen kan spelen dan in musicals. Ze speelt in de operette 'Villa Johanna'

Maaike Widdershoven geniet van spelen in operettes. Ze kan daarin meer komische rollen spelen dan in musicals. De 'Sound of Music'-ster is momenteel te zien in de operette 'Villa Johanna' in Theater De Lievekamp in Oss. "Ik ben een sopraan en bij musicals krijg je dan vaak de wat lieflijkere rollen. In operettes zijn de rollen voor sopranen vaak juist grappig, leuk en ondeugend."

Verder is er volgens Widdershoven niet zoveel verschil tussen musicals en operettes. "Het is allebei een combinatie van dans, zingen en acteren. Bij operette wordt alleen gebruik gemaakt van meer klassieke harmonieën en melodieën."

Wat 'Villa Johanna' vooral anders maakt, is dat ze samenwerkt met amateurs. De 37-jarige actrice geniet daar van. "Elke voorstelling is voor hen een feestje, omdat ze niet elke dag op de planken staan."

Doordat deze operette een zelfgeschreven productie is die voor het eerst wordt opgevoerd, heeft de musicalster veel inspraak gehad. "Omdat ik een van de weinige professionele mensen ben die meewerken, kon ik het aangeven als ik iets niet lekker vond lopen, of het anders wilde. Dat was heel fijn en bijzonder."

'Villa Johanna', over een onmogelijke liefde die zich afspeelt in Oss, is nog tot en met 12 november te zien in Theater De Lievekamp. Tot eind januari speelt Widdershoven ook in de operette 'La vie Parisienne', met onder meer Ernst Daniël Schmid en Antje Monteiro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen