Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Henkjan Smits verdedigt Boris en Jamai

Shownieuws

De kritiek dat Idols geen echte sterren oplevert klopt niet volgens jurylid Henkjan Smits. "De drie edities hebben zelfs twintig idolen opgeleverd."

De kritiek dat het programma Idols geen echte sterren oplevert klopt niet. Dat zegt Henkjan Smits op de website Sterrenstek. "De drie edities van Idols hebben zelfs twintig idolen opgeleverd. Zijn we de tijd dat er duizenden fans voor het Krasnapolsky Hotel in Amsterdam stonden voor Jim en Jamai al weer vergeten?"

Volgens het jurylid van de talentenjacht ligt het ook aan de artiest zelf hoe lang iemand een idool blijft. "Boris heeft er bijvoorbeeld voor gekozen om twee jaar stil te blijven na zijn overwinning van de tweede Idols-editie. Dat mag hij doen. Niemand kan hem iets opleggen. En nu heeft hij dan weer een fantastische plaat op de markt gebracht."

Volgens Henkjan, die momenteel te zien is als jurylid in de nieuwe talentenjacht X Factor, is het goed dat de Idols hun eigen weg gaan. "Jamai bijvoorbeeld droomde al van jongs af aan van een carrière in de musicalwereld", zegt hij over de winnaar van de eerste show, die momenteel hard aan de weg timmert in musicalland. "Dit is zijn keus. En ik denk dat we over tien jaar nog steeds van hem horen."

Dat er in Nederland totaal geen aandacht meer zou zijn voor de deelnemers aan het programma klopt volgens Smits ook niet. "Van mijn kinderen begrijp ik dat ze op het schoolplein nog steeds bezig zijn met Raffaëla en Floortje. En ga maar eens kijken als een van de Idols op moet treden. De zalen worden afgebroken." Dat geeft het jurylid een goed gevoel. "Ik ben enorm trots. Niemand kan me dat meer afnemen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen