Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteurs herkennen zich in thema 'Nadine'

Shownieuws

DDe acteurs uit 'Nadine' herkennen zich in het thema van de film: de wanhoop van een vrouw met een tikkende biologische klok. Vooral Halina Reijn.

Acteurs herkennen zich in thema 'Nadine'

De acteurs uit 'Nadine' herkennen zich in het thema van de film: de wanhoop van een vrouw met een tikkende biologische klok. Halina Reijn, Kurt Rogiers en Rifka Lodeizen hebben in hun omgeving allemaal wel iemand die direct of indirect met dit 'probleem' te maken heeft. 'Nadine', waarvan de opnamen in volle gang zijn, gaat over een 42-jarige vrouw die zo graag een kind wil dat ze een baby ontvoert.

Kurt Rogiers kent veel vrouwen die bezig zijn met de vraag of ze kinderen willen en of ze dat wel kunnen combineren met hun carrière. "Veel vriendinnen van mij zijn daar ontzettend mee bezig. Ik vind het dan ook heel goed dat er eens een film over gemaakt wordt." Ook in de vriendenkring van Rifka Lodeizen, die moeder is van een dochtertje, hebben vrouwen het maar druk met hun kinderwens. "Ze zijn vooral bezig met de vraag hoe belangrijk het hebben van kinderen nou eigenlijk is."

Halina Reijn, een van de hoofdrolspeelsters, kan zich goed vereenzelvigen met Nadine. "Ik ben nu 30 en ben ook wel eens bang dat ik op mijn 40e wakker word en denk: had ik maar een kind."

'Nadine' is de tweede lange speelfilm van regisseur Erik de Bruyn, die in 2000 'Wilde Mossels' maakte. De titelrol wordt gespeeld door drie actrices: Halina Reijn, Sanneke Bos en Monic Hendrickx. Elke actrice speelt een bepaalde levensfase van Nadine. Reijn, die het personage speelt tussen haar 30e en 35e jaar, vindt het bijzonder om haar rol te delen. "Het is leuk omdat je ook de druk door drieën kan delen."

De drie actrices hebben samen veel gerepeteerd. "Toen hebben we het gehad over haar fysieke voorkomen, over haar gebaartjes. Over hoe ze aan haar haar zit en hoe ze kauwgum kauwt", vertelt Halina. Toch krijgt de kijker volgens haar drie verschillende vrouwen te zien. "Het is niet de bedoeling dat we drie klonen van elkaar worden. We zien er ook heel anders uit en daar wordt niets aan veranderd. Maar ik vind het leuk als ik de beelden terugzie en een van de andere actrices hetzelfde gebaartje zie maken."

'Nadine' wordt volgend jaar september in de bioscoop verwacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen