Kies je favoriete radiostation

Dossiers

George Michael stelt piano John Lennon tentoon

Shownieuws

De piano waarop John Lennon 'Imagine' componeerde wordt door George Michael overgevlogen naar Dallas. De piano komt op een expositie over vrede te staan.

(Novum/AP) - De piano waarop John Lennon 'Imagine' componeerde wordt door George Michael overgevlogen van zijn huis in Londen naar Dallas. Het instrument, sinds 2000 in het bezit van de zanger, krijgt een plekje in de Goss Gallery waar in december en januari een foto-expositie met het thema vrede te zien is. Eigenaar van de galerij is Kenny Goss, de vriend van George. De expositie en de piano gaan vanaf medio januari op tournee door de Verenigde Staten en Europa.

De voormalige Wham-zanger, die eigenlijk Yorgos Kyriacous Panavioutou heet, kocht de piano op een veiling. Naar verluidt telde hij er bijna twee miljoen euro voor neer. Lennon schreef 'Imagine', waarin een vreedzame wereld wordt bezongen, in 1971.

George Michael is momenteel in Nederland, waar hij drie avonden in Ahoy' staat met zijn 25 Live Tour. Het eerste concert was woensdag. Ook donderdag en zaterdag brengt hij nog al zijn grote hits ten gehore in Rotterdam. Het is voor het eerst in achttien jaar dat de 43-jarige Brit in Nederland optreedt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen