Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Liny: Marja sopte vroeger ook niet

Shownieuws

Oma Liny heeft een boekje opengedaan over haar dochter Marja. De poetsdiva's van 'Hoe schoon is jouw huis?' hebben het boekje 'Oma, weet jij dat?' uitgebracht.

Oma Liny heeft een boekje opengedaan over haar dochter Marja. De poetsdiva's van het programma 'Hoe schoon is jouw huis?' hebben het boekje 'Oma, weet jij dat?' uitgebracht. Het boekje staat boordevol tips uit grootmoeders tijd en is bedoeld voor alle generaties. Liny legt uit dat vooral Marja en haar zoon Vincent wilden dat het boekje er kwam. "Het is vast voor als ik er niet meer ben", grapt ze.

De 50-jarige Marja was niet altijd even secuur in het huishouden. Volgens Liny stonden de pannen in de tuin opgestapeld, omdat haar dochter een hekel heeft aan afwassen. Koken doet Marja ook niet veel. "Ik was blij toen de magnetron kwam", geeft ze lachend toe. En als ze één wens mocht doen dan zou ze geen stofdoek meer aanraken. Toch maakt ze met liefde en eigen middeltjes schoon. "Alleen soms ontploft er wel eens wat."

De dames staan bekend om hun grondige poetsgedrag, maar ze geven toe dat een huishouden met een beetje rommel best gezellig kan zijn. Voor hun televisieprogramma gingen ze bij veel studentenhuizen langs. Moeder en dochter troffen vaak een knusse, maar rommelige huisraad aan. "Die troep en die bepaalde geur in huis geeft ook een soort gezelligheid", vindt Marja.

De 25-jarige zoon van Marja woont zelf ook in een studentenhuis. Vincent heeft twee huisgenoten en maakt 'als het echt nodig is' elke dinsdag schoon. Hij vindt dat een beetje viezigheid wel mag. Van zijn oma leerde hij traditionele groentesoep maken en ook de 'Sopkalender' van Liny en Marja bleek nuttig te zijn. "Als je scheerschuim op de spiegel doet en het met een droge keukenrol afneemt beslaat de spiegel niet meer."

Volgens oma Liny moeten werkende mensen in elk geval 's morgens hun bed openslaan en goed luchten. Ze geeft een belangrijke tip mee. "Ruim je rommel achter je op, anders zie je door de bomen het bos niet meer." Volgens oma is het poetswerk eigenlijk zo gebeurd. Marja is het niet met haar eens. Vincent heeft de oplossing. "Mijn tip is neem een werkster."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen