Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Cosmo Kramer' gaat te biecht bij Jesse Jackson

Shownieuws

Seinfeld-acteur Michael Richards is te gast in het radioprogramma van dominee Jesse Jackson. 'Kramer' raakte in opspraak na een racistische uitbarsting.

'Cosmo Kramer' gaat te biecht bij Jesse Jackson

(Novum/AP) - Voormalig Seinfeld-acteur Michael Richards is binnenkort te gast in het radioprogramma van dominee Jesse Jackson. In de uitzending 'Keep hope alive' krijgt Richards de kans zijn verontschuldigingen aan te bieden aan de zwarte gemeenschap, zegt Jackson, een bekende zwarte activist in de Verenigde Staten.

De 57-jarige Richards, die in Seinfeld bekend werd als de excentrieke Cosmo Kramer, kwam onlangs in opspraak door een racistische woedeuitbarsting. Tijdens een optreden in de comedyclub Laugh Factory schold hij twee donkere mannen uit, omdat ze riepen dat hij niet grappig was. "Houd je kop!", raasde Richards. "Vijftig jaar geleden zouden we jullie nog opgeknoopt hebben."

Richards schaamt zich voor zijn gedrag, zegt Jackson, die de acteur vorige week telefonisch sprak. "Ik denk dat hij wil herstellen van de pijn die hij nu voelt en de pijn die hij anderen heeft toegebracht." De dominee noemt de opmerkingen van Richards 'hatelijk', 'ziek' en 'diepgeworteld'.

Wel kan Richards door zijn optreden in het radioprogramma een bredere discussie opstarten over het 'culturele isolement' van zwarte acteurs, schrijvers en regisseurs in de amusementswereld, zegt Jackson. Zelf raakte de activist in de jaren tachtig in opspraak wegens vermeend antisemitisme.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen