Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerikaanse prijs voor Monic Hendrickx

Shownieuws

Monic Hendrickx heeft een prijs gekregen voor beste actrice. Ze ontving de award op het Fort Lauderdale International Filmfestival voor haar rol in 'Leef!'.

Actrice Monic Hendrickx heeft een Amerikaanse prijs gekregen. Ze ontving de onderscheiding voor de beste actrice op het Fort Lauderdale International Filmfestival, voor haar rol in 'Leef!' van de inmiddels overleden regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen. Dat heeft producent IdtV Film bevestigd.

Op het Amerikaanse festival, dat een maand duurt, zijn meer dan tweehonderd internationale films vertoond. De 40-jarige Hendrickx nam het onder meer op tegen Penélope Cruz in 'Volver' en Marcia Gay Harden in 'Canvas'.

'Leef!' draaide vorig jaar in de Nederlandse bioscopen. De film won een Gouden Kalf, voor de beste vrouwelijke bijrol van Sophie van Winden. De film kreeg tevens de publieksprijs op het Nederlands Film Festival van vorig jaar.

De bekroonde actrice speelt in 'Leef!' de rol van Anna, een levenslustige vrouw die na 25 jaar haar oude hobby schrijven weer oppakt. Terwijl ze aan het schrijven is, moet ze gebeurtenissen uit het verleden onder ogen zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen