Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Album Keith Urban zonder promotie succesvol

Shownieuws

De cd van Keith Urban verkoopt ook zonder promotie goed. Het album 'Love, pain & the whole crazy thing' is in de eerste week bijna 270 duizend keer verkocht.

(Novum/AP) - De nieuwe cd van countryzanger Keith Urban verkoopt ook zonder promotie goed. Het album 'Love, pain & the whole crazy thing' is in de eerste week bijna 270 duizend keer over de toonbank gegaan en staat op de eerste plaats van de Amerikaanse countryhitlijst. De Australische artiest kan geen optredens en interviews geven, omdat hij vanwege zijn alcoholverslaving in een afkickkliniek verblijft.

De 39-jarige zanger is sinds juni getrouwd met landgenote en actrice Nicole Kidman. Het prille huwelijksgeluk werd verstoord toen de kersverse echtgenoot half oktober moest worden opgenomen in de kliniek. Urban verklaarde eerder verslaafd aan cocaïne te zijn geweest, maar is nu van de drugs af. Als de Australiër ook van de drank is afgekickt, zal hij alsnog zijn cd aan de man gaan brengen.

Een woordvoerder van de zanger zegt dat er nog geen promotieschema is. "Het welzijn en de gezondheid van Keith gaan voor. Hij zal weer activiteiten ontplooien als de tijd rijp is."

Eerder deze maand werd Urban op de Country Music Association Awards voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot beste zanger. Hoewel hij afwezig was, gaf het publiek de opgenomen alcoholist een staande ovatie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen