Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lovende kritieken voor musical Sound of Music

Shownieuws

De musicalversie 'The sound of music' van Andrew Lloyd Webber is in Groot-Brittannië met lovende kritieken ontvangen. De musical ging woensdag in première.

De musical 'The sound of music' van Andrew Lloyd Webber heeft in Groot-Brittannië lovende kritieken ontvangen. De productie leek door een voortdurende stroom aan negatieve publiciteit op een flop af te stevenen, maar critici hebben dat voorkomen door de actrice die Maria speelt in hun armen te sluiten.

De rol, in de filmklassieker uit 1965 gespeeld door Julie Andrews, was eigenlijk bedoeld voor Hollywoodster Scarlett Johansson. Toen zij van haar adviseurs niet aan het project mocht meewerken omdat ze er te weinig voor betaald kreeg, riep Webber een realityshow in het leven waarin hij op zoek ging naar de perfecte Maria. Uit zesduizend aanmeldingen werd Connie Fisher gekozen, een medewerkster van een belcentrum. Professionele musicalsterren vonden dat maar niets.

Meer controverse ontstond toen de mannelijke hoofdrolspeler Simon Shepherd negen dagen voor de première werd ontslagen. Hij voldeed niet in de rol van kapitein Von Trapp, de knappe weduwnaar die Maria aanneemt als kindermeisje voor zijn zeven kinderen. De nieuwe hoofdrolspeler Alexander Hanson had daardoor maar drie dagen om zich op de rol voor te bereiden. Daardoor namen de verwachtingen nog verder af.

Maar vooraanstaande Britse kranten als The Guardian en The Independent hebben donderdag, een dag na de première, niets dan lof. Ze riepen hun lezers op hun scepsis thuis te laten en de charmante Maria te gaan toejuichen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen