Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Daphne Deckers hoeft geen advies van Richard

Shownieuws

Daphne Deckers gaat voor advies niet naar haar man. Dat vertelt Richard Krajicek bij de presentatie van het nieuwste boek van zijn vrouw, 'Pedagoochelen'.

Daphne Deckers hoeft geen advies van Richard

Daphne Deckers gaat voor advies niet naar haar man. Dat vertelt Richard Krajicek dinsdag bij de presentatie van het nieuwste boek van zijn vrouw, 'Pedagoochelen'. "Ze vraagt weinig advies aan mij als ze aan het schrijven is. Haar vriendinnen zijn dan haar publiek. Mijn mening is niet belangrijk", zegt de oud-tennisser.

Oktober was een drukke maand voor Deckers. Naast 'Pedagoochelen' kwam begin oktober haar tweede kinderboek 'De leeuw en de aap' uit. Ook de 'Mamagenda 2007' van haar hand, een agenda speciaal voor moeders, ligt momenteel in de winkels.

Daphne zegt blij te zijn dat de drie projecten nu in de winkel liggen. Ze vertelt achteraf in te zien dat ze iets te veel hooi op haar vork heeft genomen door zich tegelijkertijd met zoveel verschillende dingen bezig te houden. "Mijn haar is nu geföhnd, dus ik zie er misschien wel goed uit, maar ik voel me rot", vertelt het voormalige model aan Novum Nieuws. "Ik ben blij dat mijn boek wordt gepresenteerd maar ik ben vooral heel moe."

Hoewel ze nu moe is, zal 'Pedagoochelen' zeker niet het laatste boek zijn van Daphne's hand. Ze heeft onlangs voor vijf jaar bijgetekend bij uitgeverij Tirion. De schrijfster droomt ook wel eens van iets anders dan opvoedboeken, kinderboeken, scripts en columns schrijven. "Ik zou ook nog wel eens een fictieboek willen schrijven. Ik denk dan aan een luchtige komedie, zoals de boeken van Helen Fielding bijvoorbeeld, die ook Bridget Jones heeft geschreven."

In 'Pedagoochelen', de opvolger van 'De geboorte van een moeder' (2000) en 'De geboorte van een gezin' (2003), schrijft Deckers over de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van kinderen tussen de 4 en de 6 jaar. Ze put hierbij uit de ervaringen met haar eigen kinderen Emma en Alec.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen