Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cat Stevens treedt op voor Nobelprijswinnaar

Shownieuws

Yusuf Islam (Cat Stevens) treedt op tijdens het Nobelprijs voor de Vrede Concert in Oslo. Het concert eert elk jaar de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede.

(Novum/AP) - Cat Stevens, die zichzelf tegenwoordig Yusuf Islam noemt, treedt op tijdens het Nobelprijs voor de Vrede Concert in Oslo. Het concert eert elk jaar de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede. Dit jaar is dat de Bengalese econoom Muhammad Yunus.

De 58-jarige zanger, die zich in 1977 tot de islam bekeerde, is niet onomstreden. In juli 2000 werd hij kort na zijn aankomst Israël uitgezet, omdat hij de Palestijnse verzetsorganisatie Hamas in 1988 duizenden dollars zou hebben geschonken. Yusuf Islam ontkende ooit bewust geld te hebben gegeven aan extremisten. Ook mag hij de Verenigde Staten niet in vanwege zijn banden met vermoedelijke terroristen. Hij ontving echter ook prijzen voor zijn humanitaire en pacifistische werk, bijvoorbeeld de Man of Peace-prijs 2003.

Op 11 december deelt hij het podium met onder anderen Lionel Richie, Rihanna, Simply Red. Actrices Sharon Stone en Anjelica Huston presenteren het concert.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen