Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ellen ten Damme maakt film over zichzelf

Shownieuws

De zingende actrice Ellen ten Damme maakt een documentaire over zichzelf. Hierin worden zowel haar optredens als haar behandeling voor borstkanker gevolgd.

Ellen ten Damme is bezig een documentaire over zichzelf te maken. Dat doet de zingende actrice samen met cameraman Rob Hodselmans. "Hij volgt me al jaren tijdens de optredens die ik doe", vertelt de 39-jarige Ten Damme in programmablad Mikro Gids. Niet alleen de liedjes op haar nieuwe cd spelen een belangrijke rol in de film, ook wordt Ten Dammes behandeling voor borstkanker gevolgd.

Vorig jaar werd de ziekte bij haar geconstateerd. "Ik heb besloten dat gedoe met die ziekte er ook in mee te nemen, om te laten zien dat die borstkanker er weinig toe heeft gedaan", zegt Ten Damme. "Ik heb er weinig van gemerkt." Volgens de sexy ster is kanker niet zo erg 'als je er niet dood aan gaat'.

Waarschijnlijk wordt de film volgend jaar uitgezonden door de NPS. De carrière van Ten Damme raakte in een stroomversnelling toen ze in 1996 naast kunstschilder Peter Klashorst optrad als zangeres in de band Soviet Sex. Als soloartiest bracht ze twee albums uit, 'Kill your darlings' (1995) en 'I am here' (2001). Binnenkort komt haar derde album '!Live!' uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen