Kies je favoriete radiostation

Dossiers

René Mioch lid van organisatie Emmy's

Shownieuws

René Mioch treedt toe tot The International Academy of Television Arts & Sciences, de organisatie die de Emmy's uitreikt.

René Mioch treedt toe tot The International Academy of Television Arts & Sciences. Dat meldt de 47-jarige televisiepresentator maandag. De organisatie van internationale programmamakers komt een aantal malen per jaar bijeen om de laatste ontwikkelingen op televisiegebied te bespreken. De Academy is vooral bekend van de Emmy Awards, de meest prestigieuze televisieprijs ter wereld.

Wat de Nederlander bij de organisatie gaat doen, weet hij nog niet. "Ik kijk even de kat uit de boom", zegt Mioch. "Het is allemaal nog nieuw voor me." In ieder geval vindt hij het een grote eer te zijn voorgedragen. Op 17 november is hij voor de eerste keer aanwezig op een vergadering.

Mioch heeft naam gemaakt als filmkenner met zijn programma Films en Sterren, dat jarenlang op de Nederlandse televisie was te zien. Momenteel is hij producent bij een bedrijf dat materiaal over film levert aan verschillende media.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen