Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ron Link wordt Tarzan

Shownieuws

Ron Link gaat de rol van Tarzan spelen in de gelijknamige musical. Hij werd vrijdagavond verkozen uit vijf finalisten tijdens een live televisieshow bij SBS 6.

Ron Link gaat de rol van Tarzan spelen in de gelijknamige musical. Hij werd vrijdagavond verkozen uit vijf finalisten tijdens een live televisieshow bij SBS 6. 'Tarzan - de musical' speelt vanaf 15 april in het Fortis Circustheater in Scheveningen.

Link werd vrijdag verkozen met vijf van de acht stemmen. De keuze werd tijdens de show Wie Wordt Tarzan gemaakt door een vijfkoppige jury, waar onder meer Joop van den Ende en zangcoach Esther Hart deel van uitmaakte. Ook het publiek kon via sms stemmen op hun favoriet. Eerder konden de lezers van de Telegraaf al kenbaar maken wie zij als de nieuwe Tarzan wilden zien. Phil Collins was verantwoordelijk voor de achtste stem bij de verkiezing van de hoofdrolspeler.

De musical 'Tarzan' is gebaseerd op het boek 'Tarzan of the apes' uit 1912 van Edgar Rice Burroughs en vertelt het verhaal van een Engels jongetje dat in de Afrikaanse jungle opgevoed wordt door een groep apen. Wanneer hij het geciviliseerde meisje Jane tegenkomt slaat bij hem de twijfel toe over waar hij thuishoort. Chantal Janzen speelt de rol van Jane in de Nederlandse versie van de musical.

De 27-jarige Link eindigde in 2004 als achtste tijdens de tweede editie van Idols. Hij is zanger van de coverband Told U So en de jazzformatie Link2Jazz.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen