Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vader Jim Morrison deelt herinneringen

Shownieuws

De vader van Jim Morrison heeft de stilte verbroken. In het boek 'The Doors by the Doors', geschreven door Ben Fong-Torres, deelt hij zijn herinneringen.

De vader van de overleden Doors-zanger Jim Morrison heeft de stilte verbroken. In het autobiografische boek 'The Doors by the Doors', geschreven door muziekjournalist Ben Fong-Torres, deelt de ex-militair de herinneringen die hij aan zijn zoon heeft met de wereld. Dat meldt persbureau Reuters. Morrison had een zeer slechte relatie met zijn familie. In het boek dat deze week verscheen, vertellen naast familieleden van de overleden zanger, de drie nog levende bandleden hun verhaal.

De voormalige zanger van 'The Doors' kende een moeilijke puberteit en zette zich af tegen de militaristische opvoeding door zijn vader. Dat de relatie met zijn ouders allesbehalve rooskleurig te noemen is, blijkt wel uit zijn liedjes. Zo zong Morrison in 'The End' dat hij zijn vader had vermoord en dat hij met zijn moeder naar bed wilde. Verder grapte de rebel dat zijn familie dood was.

Broer Andy vertelt in de autobiografie dat hij eens met zijn vorig jaar overleden moeder Clara voor niks naar een concert in Washington D.C. reed. Jim weigerde zijn gezinsleden te ontmoeten en het tweetal vertrok in tranen huiswaarts. George Morrison zegt zijn zoon, ondanks hun onstuimige relatie, vol trots te herdenken. De familie is van mening dat Jim zich vijandig gedroeg omdat hij hen tegen teveel belangstelling wilde beschermen. Jim Morrison overleed onder onduidelijke omstandigheden op 27-jarige leeftijd in Parijs in 1971. Zijn graf in de Franse hoofdstad wordt ieder jaar door veel fans bezocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen