Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerikaanse zender verdedigt South Park

Shownieuws

De Amerikaanse omroep die South Park uitzendt, staat achter de aflevering waarin de draak wordt gestoken met de dood van Steve Irwin.

De Amerikaanse omroep die South Park uitzendt, staat achter de aflevering waarin de draak wordt gestoken met de dood van Steve Irwin. Dat meldt de BBC. De zender Comedy Central stelt dat de aflevering grappig is bedoeld en niet beledigend. Critici vinden dat de makers van de animatieserie wel erg bot zijn ten opzichte van de nabestaanden van de krokodillenjager.

In de bewuste aflevering, die deze week werd uitgezonden, wordt Irwin afgebeeld in een bebloed shirt met een pijlstaartrog in zijn borst. De Australische 'crocodile hunter' kwam begin september om het leven door een steek van zo'n zeevis in de hartstreek.

De zender erkent dat de makers van de serie willen provoceren, maar benadrukt dat dit niet de eerste keer is. Zo zorgde eerder een aflevering over Tom Cruise en Scientology voor opschudding, evenals afleveringen over de maagd Maria en de profeet Mohammed. Comedy Central rept over het behoud van artistieke vrijheid van programmamakers.

Overigens kwam niet alleen Irwin in de nieuwe aflevering aan bod. Ook de Britse prinses Diana en Adolf Hilter passeerden de revue. In Nederland wordt South Park momenteel uitgezonden door muziekzender The Box.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen