Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kinderprogramma's VPRO in de prijzen

Shownieuws

Het VPRO-programma Docklands: Nina en Jelle is tijdens het Cinekid Festival onderscheiden met de Cinekid Kinderkastprijs voor het beste non-fictieve programma.

Het VPRO-programma Docklands: Nina en Jelle is dit weekeinde tijdens het Cinekid Festival onderscheiden met de Cinekid Kinderkastprijs voor het beste non-fictieve televisieprogramma. De prijs voor het beste televisieprogramma in de categorie fictie is voor 'Overleven in NL: het busje', dat ook wordt uitgezonden door de VPRO.

De Deense kinderfilm 'We shall overcome' is de winnaar van de Cinekidleeuw juryprijs voor de beste film. De prijs, een bedrag van vijftienduizend euro, werd zaterdag in Amsterdam in ontvangst genomen door hoofdrolspeler Janus Dissing Rathke en regisseur Niels Arden Oplev. De publieksprijs ging naar de eveneens Deense productie 'De verloren schat van de tempelridder'.

Verder werd een nieuwe mediaprijs uitgereikt voor twee computerspellen: de online speurtocht 'De orde van GIS' en 'Nintendogs', waarmee op de spelcomputer Nintendo een levensecht hondje kan worden verzorgd.

Het jaarlijkse Cinekid Festival, waarbij bioscopen in heel Nederland zijn betrokken, duurt nog tot zondag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen