Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Geen moord en doodslag onder Tarzan-finalisten

Shownieuws

Van de vijf Tarzan-finalisten kan er maar één de winnaar zijn. Toch gaan de kandidaten Ron, Mark, John, Dennis en Wouter op een vertrouwde manier met elkaar om.

Geen moord en doodslag onder Tarzan-finalisten

Van de vijf Tarzan-finalisten kan er maar één de winnaar zijn. Toch gaan de kandidaten Ron, Mark, John, Dennis en Wouter vertrouwd met elkaar om en heerst er totaal geen competitieve sfeer, zegt Mark. En ook John vindt het alleen maar interessant dat de winnaar via een wedstrijd op televisie wordt bekendgemaakt. "Het is juist goed om te zien waarom iemand gekozen wordt. Bij reguliere audities wordt geen uitleg gegeven over de uiteindelijke keuze."

De Tarzan die uitverkoren wordt moet voldoen aan een aantal eisen. Zo moet de acteur leren spelen vanuit zijn emoties en moet hij goed luisteren naar zijn intuïtie, vertelt Dennis. "Tarzan is een blanco blad", licht Wouter toe. "Hij heeft geen enkele ervaring met de bewoonde wereld."

De musical 'Tarzan' is gebaseerd op het boek 'Tarzan of the apes' uit 1912 van Edgar Rice Burroughs en vertelt het verhaal van een Engels jongetje dat in de Afrikaanse jungle opgevoed wordt door een groep apen. Wanneer hij het geciviliseerde meisje Jane tegenkomt slaat bij hem de twijfel toe over waar hij thuishoort.

De muziek voor de musical, die tot dit jaar op Broadway speelde, wordt verzorgd door Phil Collins. De voormalige Genesis-zanger is dan ook zeer betrokken bij de selectie van de Nederlandse hoofdrolspeler. Onlangs vlogen de vijf kandidaten naar New York om een workshop bij hem te volgen. Vooral ex-Idols finalist Ron was onder de indruk van Collins. "Hij is de reden waarom ik aan de musical wil meedoen."

De show 'Wie wordt Tarzan?' is vrijdag te zien op SBS 6. Volgens Wouter is het goed dat het publiek een kijkje in de keuken krijgt, omdat het dan duidelijk wordt dat er een gigantisch traject vooraf gaat aan een auditie. Mark bereidt zich ondertussen op zijn eigen manier voor op de finale. "Ik heb mijn kamer gisterenavond opgeruimd", lacht hij. "Dat brengt rust."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen