Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteur Kevin Kline speelt in 'King Lear'

Shownieuws

Acteur Kevin Kline speelt volgend jaar in 'King Lear', een tragedie van William Shakespeare. De 59-jarige Kline kreeg een Oscar voor 'A fish called Wanda'.

(Novum/AP) - Acteur Kevin Kline is volgend jaar te zien in 'King Lear', een tragedie van William Shakespeare. Hij heeft de toneelkoorts te pakken gekregen met optredens in toneelstukken als 'Hamlet', 'Richard III' en 'Henry V'. De 59-jarige Kline staat vanaf februari op de planken van het Public Theater in New York.

Het toneelstuk 'King Lear', dat vermoedelijk in 1605 is geschreven, vertelt het verhaal van de heerser van Brittannië die zijn koninkrijk moet verdelen over zijn drie dochters. Als blijkt dat zij hem verraden hebben volgt een hevige ruzie.

Kline is bekend van films als 'Sophie's choice' (1982), 'Wild wild west' (1999) en 'The pink panther' (2006). Hij won een Oscar voor beste bijrol in 'A fish called Wanda'. Voor zijn rollen op Broadway werd Kline beloond met meerdere Tony Awards. Hij was voor het laatst met Meryl Streep te zien in 'Mother courage and her children', een stuk van Bertolt Brecht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen