Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Patrick Lodiers is vreemde eend bij BNN

Shownieuws

BNN'er Patrick Lodiers voelt zich onbegrepen binnen zijn omroep. "Mijn collega's vinden me maar een raar links type", zegt de 34-jarige programmamaker.

BNN'er Patrick Lodiers voelt zich onbegrepen binnen zijn omroep. "Mijn collega's vinden me maar een raar links type", zegt de 34-jarige programmamaker woensdag in het opinieblad Vrij Nederland. "Die denken soms: daar heb je Patrick weer met zijn Max Havelaar-koffie. Als ik weer eens met een idee over Afrika kom, beginnen ze meteen te lachen."

Bij BNN wordt volgens Lodiers liever gepraat over seks en drugs. "Wat dat betreft, leid ik bij BNN soms een eenzaam bestaan."

De maker van Over Mijn Lijk denkt dat hij Lijst 0, een ludiek programma over politiek, niet mag presenteren vanwege zijn engagement. "Ze vinden dat ik te veel van politiek weet. Bij BNN zijn ze bang dat als ik me ermee ga bemoeien, het allemaal te inhoudelijk wordt."

In plaats daarvan zijn Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink naar het Binnenhof gestuurd. "Sophie heeft talent", zegt Lodiers. "Maar ik zeg soms tegen haar: Je moet wel werken. Je moet wel naar het nieuws kijken en de krant lezen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen