Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Utrecht weer in teken van filmfestival

Shownieuws

De 26e editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht is gestart. Woensdagavond wordt de openingsfilm 'Ober' vertoond. Alex van Warmerdam is de regisseur.

De 26e editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht is van start gegaan. Woensdagavond wordt de openingsfilm 'Ober' vertoond. De bittere komedie van Alex van Warmerdam gaat over een ober, gespeeld door Van Warmerdam zelf, die zich beklaagt over zijn leven bij de schrijver van het verhaal waarin hij de hoofdrol speelt. Meer dan driehonderd andere films worden vertoond.

De eregast op het festival, dat duurt tot volgende week vrijdag, is Johanna ter Steege. De 45-jarige actrice wordt geëerd met een uitgebreid retrospectief, waarin verschillende Nederlandse en internationale films met Ter Steege worden vertoond. De actrice leidt de films zelf in en is vaak na afloop van de vertoning beschikbaar voor het beantwoorden van vragen uit het publiek.

Een internationale gast is regisseur Marion Hänsel. Zaterdag geeft de Franse filmmaker haar visie op de toekomst van de cinema. Aansluitend vertoont het festival Hänsels film 'Clouds: Letters to my son' uit 2001.

Een apart programmaonderdeel is ingeruimd voor de Nederlandse horrorfilm. Donderdag beleeft de griezelfilm 'SL8N8' met Victoria Koblenko zijn wereldpremière op het festival. Te gast is ook de in Amerika woonachtige Nederlander Carel Struycken, beter bekend als butler Lurch in 'The Addams family'. De 57-jarige acteur leidt filmvertoningen in en neemt deel aan een gesprek met jonge Nederlandse horrorfilmers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen