Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Privé en RVD begraven strijdbijl

Shownieuws

Weekblad Privé en de RVD kunnen weer door één deur. De partijen hebben hun langlopende conflict beëindigd. Privé houdt zich aan een gedragscode van de RVD.

Weekblad Privé en de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) kunnen weer door één deur. De partijen hebben hun langlopende conflict beëindigd. Na een gesprek is afgesproken dat Privé zich houdt aan een gedragscode van de RVD en weer wordt uitgenodigd voor persbijeenkomsten. Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds laat weten blij te zijn dat de problemen uit de wereld zijn.

De strubbelingen tussen het roddelblad en het woordvoeringsapparaat van het Koninklijk Huis begonnen toen het weekblad in 2002 foto's plaatste van het in aanbouw zijnde huis van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima. Het weekblad weigerde zich altijd aan een door de RVD voorgeschreven code te houden, die onder meer de pers verbiedt leden van het Koninklijk Huis in privé-situaties te fotograferen.

Regelmatig spande de RVD een rechtszaak aan tegen het blad. "We hadden meer last van die zaken dan dat we plezier hadden in ons werk", verklaart Santegoeds. Het tijdschrift heeft een hoger beroep tegen een vonnis ingetrokken.

Het blad werd tot voor kort als enige niet meer uitgenodigd bij persgelegenheden van de koninklijke familie. Bij de beslissing om de strubbelingen te beëindigen, dacht Santegoeds ook aan de doelgroep van Privé. "Onze lezers zijn dol op het Oranjehuis. Dat neem je natuurlijk ook mee in je afweging."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen