Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frederique van der Wal tegen graatmagere modellen

Shownieuws

Ook Frederique van der Wal keert zich af van graatmagere modellen. Het supermodel is geschokt door de dunne mannequins op de Fashion Week in New York.

Ook Frederique van der Wal keert zich af van graatmagere modellen. Het internationaal bekende model is geschokt door de aanblik van de dunne mannequins die ze eerder deze maand zag paraderen tijdens de Fashion Week in New York.

"Deze onnatuurlijke dunheid is een verschrikkelijke boodschap om de wereld in te sturen", vertelt de 39-jarige Nederlandse dinsdag in de Amerikaanse krant USA Today. "De mensen die naar de modeshows kijken, zijn jonge, beïnvloedbare vrouwen."

De discussie over ondervoede schoonheden laaide op toen de organisatoren van de grootste jaarlijkse Spaanse modeshow vijf modellen uitsloten van deelname omdat ze te mager zouden zijn. Ook fletse gezichten waren niet welkom op de Pasarela Cibeles.

Vorige week gaf ontwerper Giorgio Armani de media de schuld van de obsessie in de modewereld met ultradunne vrouwen. Ook stylisten zijn volgens hem verantwoordelijk voor de trend die bepaalt dat mager mooi is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen