Kies je favoriete radiostation

Dossiers

George Clooney ontkent politieke ambities

Shownieuws

George Clooney heeft ontkend dat hij de politiek in wil. De 45-jarige acteur reageerde hiermee op vragen van journalisten over zijn politieke ambities.

(Novum/AP) - George Clooney heeft geen politieke ambities. De acteur werd maandag bestookt door journalisten met vragen in die richting. Clooney was aanwezig bij de ondertekening door gouverneur Arnold Schwarzenegger van een Amerikaans wetsontwerp dat zich richt op hulp bij het stoppen van de genocide in de Sudanese regio Darfur.

De 45-jarige acteur denkt niet dat de politiek iets voor hem is. "Geloof me, je wilt mij echt niet in de politiek hebben", verklaarde hij. Bij het zien van t-shirts met daarop de aanmoediging om mee te doen aan de presidentsverkiezingen in 2008, denkt hij in eerste instantie aan een grap. "Het is een slecht idee."

Clooney die bekend staat om zijn kritische houding tegenover de Amerikaanse regering, heeft zich de afgelopen tijd ingezet voor de situatie in Darfur. Hij riep het Amerikaanse congres en de Verenigde Naties op om een eind te maken aan de genocide in de regio.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen