Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fiona Hering reikt nieuwe album Mick Harren uit

Shownieuws

Fiona Hering reikte maandag zijn nieuwe album 'Ik wil je' uit aan volkszanger Mick Harren. Het is zijn eerste Nederlandstalige album in twintig jaar.

Modejournaliste Fiona Hering heeft maandag in Vinkeveen het eerste exemplaar van het nieuwe album van volkszanger Mick Harren uitgereikt aan de zanger zelf. Harren nam voor het eerst in twintig jaar een Nederlandstalig album op met de titel 'Ik wil je'.

Hering vertelde gekscherend dat zanger Mick Harren haar min of meer is opgedrongen. Ze leerde de volkszanger kennen aan de keukentafel bij wederzijdse vrienden. "Hij maakte een foute opmerking over mijn uiterlijk, maar toen ik in die mooie blauwe ogen keek en hem later hoorde zingen, kon ik hem niet weerstaan en werden we vrienden", legt de modejournaliste uit.

De Noord-Hollandse zanger was meteen onder de indruk van Fiona toen hij haar ontmoette. "Ik dacht meteen wat een lekker wijf", roept hij lachend. "Maar ik ben gelukkig getrouwd en Fiona heeft een hele lieve vriend, dus meer dan een vriendschap zit er niet in."

Het nieuwe album van Harren werd geproduceerd door Henny Thijssen en Bart van der Post. Thijssen werkte onder meer met André Hazes. Rosetty, de vaste tekstschrijfster van Hazes schreef mee aan de eerste single 'Nu of nooit'. De nummers op 'Ik wil je' doen dan ook denken aan de muziek van de overleden volkszanger.

Volgens Mick niet is dat niet zo vreemd. "Ik ben net als Hazes opgegroeid in een Amsterdamse volksbuurt, heb mijn hart op de tong en het levenslied zat al vroeg in mijn hart", legt hij uit. "En ik heb altijd een enorme bewondering gehad voor Hazes. Maar ik ben geen Hazes-kloon en krijg kromme tenen van al die foute zangers met een zwarte hoed en een bril op die overal zijn liedjes zingen."

Harren draait al twintig jaar mee in de Nederlandse showbizzwereld. Hij trad in 2002 op in de Amsterdam ArenA tijdens het feestelijke programma ter gelegenheid van het huwelijk van prinses Máxima en prins Willem-Alexander. Naar eigen zeggen was dat een 'absoluut hoogtepunt', maar een nummer-1 hit staat toch nog wel heel hoog op zijn verlanglijstje. "Ik heb eigenlijk al vier nummer-1 hits in de vorm van mijn vrouw en drie kinderen, maar als er nog eentje komt in de vorm van een lied, zou ik heel erg blij zijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen