Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Doherty krijgt boete voor schoppen journaliste

Shownieuws

Een rechtbank in Londen heeft de Britse zanger Pete Doherty woensdag een boete opgelegd van 750 pond, 1100 euro. In maart ging hij een journaliste te lijf.

(Novum/AP) - Een rechtbank in Londen heeft de Britse zanger Pete Doherty woensdag een boete opgelegd van 750 pond (1100 euro) omdat hij eerder dit jaar een journaliste van de BBC te lijf is gegaan.

Doherty gaf voor de rechtbank toe dat hij verslaggeefster Trudi Barber heeft geschopt en een microfoon uit haar hand heeft geslagen, om vervolgens in zijn Jaguar te springen en zich uit de voeten te maken. Het incident vond plaats toen de zanger in maart door de pers werd opgewacht na een rechtszitting waar hij schuld bekende aan zeven aanklachten wegens drugsbezit.

De 27-jarige voorman van de band Babyshambles had eerder gezegd onschuldig te zijn, maar bekende schuld nadat hij televisiebeelden van het voorval had bekeken. De met drugsproblemen worstelende rocker zei tegen de rechter dat hij de boete woensdag nog niet direct kon betalen omdat hij maar 27 pence (40 eurocent) bij zich had.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen