Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nienke heeft alles over voor opa Römer

Shownieuws

De keuze om mee te spelen in het toneelstuk 'Vaders!' was voor Nienke Römer snel gemaakt. "Ik had iedere rol aangenomen om met mijn opa te kunnen spelen."

De keuze om mee te spelen in het toneelstuk 'Vaders!' was voor Nienke Römer snel gemaakt. "Ik had iedere rol aangenomen om met mijn opa te kunnen spelen", zegt de actrice tegen Novum Nieuws.

Nienke leert in het theater opa Piet Römer op een andere manier kennen dan wanneer ze 'een borrel met hem drinkt'. "Als collega is hij heel flexibel. In het dagelijkse leven is dat wel eens anders." Ze heeft in Piet een gezellige collega gevonden. Toch wordt ze er wel een beetje moe van dat alle aandacht uitgaat naar het samenspel met haar opa. "Ik weet niet meer wat ik op die vragen moet antwoorden." Het is volgens de actrice 'gewoon leuk' om haar opa veel te zien.

In de tragikomedie van Haye van der Heyden speelt Nienke de rol van de jonge vrouw Anoek die een relatie krijgt met een getrouwde man, Daniel. Lara, gespeeld door Hymke de Vries, en Daniel, een rol van René van Zinnicq Bergmann, hebben een open huwelijk. Piet Römer is de afstandelijke vader van Daniel die na een aantal jaren weer zijn opwachting maakt.

De wraakgevoelens die als een van de thema's in de productie naar voren komen herkent de actrice wel. "Ik heb wel eens relaties gehad die niet helemaal netjes eindigden, die elkaar een beetje overlapten. Ik kan me voorstellen dat er in die situatie wel sprake was van wraakgevoelens naar mij toe."

'Vaders!' is een productie waar niemand wordt buitengesloten. "Iedereen kan zich herkennen in het stuk. Of je nu vader, kind of minnaar bent", zegt Nienke. Na acht try-outs ging 'Vaders!' zaterdag in première in de Leidse Schouwburg. Tot en met 24 maart is het toneelstuk in diverse theaters te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen