Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gwen Stefani laat zich inspireren door moeder

Shownieuws

Gwen Stefani heeft zich in een nummer laten inspireren door haar moeder Patti. Zij beschreef haar dochter als 'een gewoon meisje in een gewone wereld'.

Gwen Stefani heeft zich voor één van haar nieuwste nummers laten inspireren door haar moeder Patti. Patti beschreef haar dochter in de talkshow van Oprah Winfrey als 'een gewoon meisje in een gewone wereld'. Gwen was het roerend met haar moeder eens en besloot haar woorden te verwerken in het nummer 'Orange County girl' van haar nieuwe cd 'The sweet escape'. Dat vertelde de zangeres tijdens een interview met muziekzender MTV over haar nieuwe album en live-dvd, die op 5 december uitkomen.

Het publiek heeft even moeten wachten op de nieuwe plaat van de blonde zangeres. Eerder meldde MTV dat Stefani van plan was om een vervolg op haar eerste album 'Love, Angel, Music, Baby' uit te brengen onder de naam 'L.A.M.B., part 2'.

De voormalig No Doubt-ster begon met de opnamen voor de bevalling van haar eerste kind Kingston, in mei. Door de extra tijd die haar zwangerschap opleverde ontstond 'The sweet escape', een tweede soloalbum waar ook wat oude nummers op staan. "Dit album is verrassend anders dan het laatste", vindt Stefani. "De cd is in een jaar tijd zeker veranderd. De 'dancesound' is erg van nu. Het is niet zo retro."

Op 'The sweet escape' werkt Stefani samen met grote artiesten als Pharrell Williams, No Doubt-vriend Tony Kanal, Akon en Tim Rice-Oxley van de band Keane. Enkele nummers van het album, waaronder 'Orange County girl', zijn gebruikt bij de modeshow van de L.A.M.B.-kledinglijn voor volgend jaar.

Deze week vindt de fotoshoot voor de cover van het nieuwe album plaats. Regisseur Sophie Miller is verantwoordelijk voor de videoclip van de single 'Wind it up'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen