Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Thom Hoffman brengt 'Zwartboek' in beeld

Shownieuws

Acteur Thom Hoffman heeft de opnamen van de film 'Zwartboek' met de fotocamera vastgelegd. De foto's stelt hij tentoon in het Amsterdamse Filmmuseum.

Acteur Thom Hoffman heeft de opnamen van de film 'Zwartboek' met de fotocamera vastgelegd. De foto's stelt hij samen met rekwisieten, kostuums, storyboards en fragmenten uit eerdere films van Paul Verhoeven tentoon in het Amsterdamse Filmmuseum. Op beeldschermen geven regisseur Verhoeven en scenarist Gerard Soeteman zelf toelichting op hun werkwijze.

In de succesvolle oorlogsfilm speelde de 49-jarige acteur verzetsman Hans Akkermans. "De liefde waarmee deze film is gemaakt, maakte grote indruk op me", zegt Hoffman. "Al op de eerste draaidag van 'Zwartboek' raakte ik gefascineerd door Verhoevens gedrevenheid." Als hij geen scènes had, was hij alles aan het observeren. "Een opname in Den Haag met twaalfhonderd figuranten was ontzettend spectaculair: alles was tot in detail gereconstrueerd. Ik vond het zonde dat dit gigantische werk alleen even in de film voorbij zou komen."

'Beelden van Zwartboek' is van 1 december tot en met 8 januari te bezoeken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen