Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael J. Fox steunt stamcelonderzoek in reclame

Shownieuws

Michael J. Fox zet zich in voor stamcelonderzoek in reclamespotjes voor de Democratisch Partij. Fox was met Tammy Duckworth in Chicago om campagne te voeren.

(Novum/AP) - Michael J. Fox zet zich in voor stamcelonderzoek in reclamespotjes voor de Democratische Partij. De acteur voert samen met Tammy Duckworth campagne voor de tussentijdse verkiezingen van 7 november. De 'Back to the future'-ster lijdt aan de ziekte van Parkinson en zou baat hebben bij stamcelonderzoek. Duckworth, die beide benen verloor tijdens de oorlog in Irak, heeft zich kandidaat gesteld voor het democratische kamp in het Congres.

De voormalig 'Family ties' en 'Spin city'-acteur was afgelopen dinsdag in de Amerikaanse stad Chicago om campagne te voeren voor Duckworth. "We hebben moedige, slimme en energieke mensen nodig om het land te leiden", zei Fox tegen een publiek van driehonderd juichende mensen. De 45-jarige Fox voerde eerder campagne voor democraat John Kerry tijdens de presidentiële verkiezingen in 2004.

Stamcelonderzoek zou volgens wetenschappers kunnen helpen bij het genezen van ziektes als Parkinson. Fox, waarbij de ziekte in 1991 vastgesteld werd, zette in 2000 het Michael J. Fox-fonds op toen hij stopte met acteren. Ook zet de acteur zich al jaren in voor de Democratische Partij. In de reclamespotjes is bij een hevig trillende Fox te zien hoe ernstig de gevolgen van de ziekte zijn. De democraten hopen na de verkiezingen de leiding terug te nemen over de Senaat en het Huis van Afgevaardigden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen