Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Clooney en Coen-broers slaan opnieuw handen ineen

Shownieuws

George Clooney en filmmakers Joel en Ethan Coen slaan voor de derde keer de handen ineen. Het drietal gaat de film 'Burn after reading' maken.

(Novum/AP) - George Clooney en filmmakers Joel en Ethan Coen, ook wel bekend als de Coen-brothers, slaan opnieuw de handen ineen. Het drietal gaat de film 'Burn after reading' maken, over een CIA-agent die een boek schrijft over zijn missies en het schijfje waarop zijn verhaal staat kwijtraakt. Dat meldt filmsite Hollywood Reporter. Eerder maakten het stel 'O brother, where art thou' en 'Intolerable cruelty'

Joel en Ethan schrijven samen de scenario's voor hun films. Daarna gaat Joel als producer aan de slag en Ethan als regisseur. In 1996 werden ze beloond met een Oscar voor het script van 'Fargo'.

'Burn after reading', waarin Clooney niet de agent, maar een moordenaar speelt, laat nog wel even op zich wachten. De acteur en regisseur wil eerst de film 'Leaderheads' afronden, die hij regisseert en waarin hij samen met Renee Zellweger een belangrijke rol speelt. De nieuwste film van de Coen-brothers, 'No country for old men', komt volgend jaar uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen