Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Musical 'Dirty dancing' succes in Londen

Shownieuws

De musical 'Dirty dancing' is na één dag al een succes in Londen. Producers van de show zeggen dat er in de voorverkoop al 250 duizend kaarten zijn verkocht.

(Novum/AP) - De musical 'Dirty dancing' is nu al een succes in Londen. Producers van de show, die dinsdag in première ging, laten weten dat er in de voorverkoop al voor elf miljoen pond (ruim zestien miljoen euro) aan kaarten is verkocht. De musical, die in het Aldwych Theater opgevoerd wordt, is hierdoor één van de snelst verkopende shows in de geschiedenis van de Londense musicalwereld.

Volgens de producers van 'Dirty dancing' zijn er bijna 250 duizend kaarten verkocht voor de musical, die nog tot volgend jaar oktober speelt. Dit bewijst dat de originele film uit 1987 nog altijd populair is. In de film wordt de tiener Baby tijdens een zomervakantie verliefd op dansleraar Johnny. Het verhaal speelt zich af in de jaren zestig.

'Dirty dancing' is door nummers als 'I've had the time of my life' en teksten als 'Nobody puts Baby in the corner' een echte cultklassieker geworden. De toneelversie van de film, die in Australië in 2004 in première ging, blijft trouw aan het filmverhaal. De hoofdrollen voor de productie uit 1987 waren weggelegd voor de Amerikaanse acteurs Patrick Swayze en Jennifer Grey. In Londen spelen de Australische acteur Josef Brown en Britse nieuwkomer Georgina Rich de hoofdrollen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen