Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kurt Cobain verdient meer dan Elvis Presley

Shownieuws

Elvis Presley heeft zijn positie als best verdienende dode beroemdheid moeten afstaan aan Kurt Cobain. Cobain verdiende het afgelopen jaar 50 miljoen dollar.

Rock-'n-roll-legende Elvis Presley heeft zijn positie als meest verdienende dode beroemdheid moeten afstaan aan Nirvana-zanger Kurt Cobain. Uit een lijst van het Amerikaanse zakenblad Forbes blijkt dat grungerocker Cobain het afgelopen jaar vijftig miljoen dollar (bijna veertig miljoen euro) verdiende. Elvis, die de lijst van meest verdienende beroemdheden de afgelopen vijf jaar aanvoerde, moest het doen met 42 miljoen dollar (ruim 33 miljoen euro).

Cobain heeft zijn positie vooral te danken aan zijn weduwe Courtney Love, die de vijftig miljoen dollar opstreek. Zij verkocht dit jaar een kwart van haar rechten op de muziek van Nirvana.

Op de derde plaats in de lijst van Forbes staat striptekenaar Charles Schulz, bekend van de Peanuts-strips. John Lennon staat op vier en Albert Einstein op vijf. Andere dode beroemdheden die nog altijd veel verdienen zijn onder anderen Ray Charles, Marilyn Monroe en Bob Marley.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen