Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Topmodel Sanne op cursus Engels

Shownieuws

Sanne, de winnares van Holland's Next Top Model, gaat een cursus Engels volgen. Een sponsor van het RTL 5-programma heeft haar een waardecheque aangeboden.

Sanne, de winnares van Holland's Next Top Model, gaat een cursus Engels volgen. Crystal Clear, één van de hoofdsponsors van het RTL 5-programma, heeft haar daarvoor een waardecheque aangeboden. Het kersverse topmodel vindt zelf dat haar Engels niet echt slecht is, hoewel op televisie was te zien dat ze de taal niet volledig beheerst. "Als er zoveel druk op je staat, is het wel even moeilijk om goed uit je woorden te komen", verklaart ze.

De 19-jarige blondine volgt momenteel de opleiding bedrijfswetenschappen in Zwolle en wilde haar studie met modellenwerk combineren. "Ik wilde eigenlijk hobbymatig modellenwerk doen", vertelt ze. Maar de 'beauty met brains' heeft haar plannen gewijzigd en stort zich nu helemaal op haar modellencarrière.

Ze is klaar voor haar nieuwe leven, vertelt ze. "Ik laat alles op me afkomen, maar ik heb er in elk geval heel veel zin in." Sanne is al benaderd voor enkele klussen, maar ze poseert allereerst voor de cover van het decembernummer van het tijdschrift Glamour.

De uit het Twentse Den Ham afkomstige Sanne staat een glansrijke, maar heftige toekomst te wachten. Ze is nuchter van aard en denkt dat ze de modellenwereld wel aankan. "Als je met je beide benen op de grond staat, kom je er wel", denkt ze. "Je moet niet gevoelig of kwetsbaar zijn. Dan ga je eerder kapot."

Sanne ziet zichzelf weliswaar nog niet als een ervaren model, maar ze heeft veel van het televisieprogramma geleerd. "In het huis was het wel heel anders dan in het echte leven, maar ik denk wel dat ik een voorsprong heb op andere meisjes die net beginnen. We hebben zoveel tips gekregen van de jury."

Terugblikkend op het programma vond Sanne de finale het leukste om te doen. "De hele dag was echt geweldig." Ook heeft ze genoten van haar reis naar New York met de laatste kandidaten van de show. "Ik had voor die tijd nog nooit gevlogen." De winnares zou graag nog een keer naar de Amerikaanse wereldstad terugkeren om er de grootste shows te lopen. Minder leuk vond Sanne het gesprek dat ze moest voeren met een psycholoog. "Ik houd daar persoonlijk niet zo van, maar het hoort erbij en je moet gewoon meedoen."

Tussen winnares Sanne en topmodel en presentatrice Yfke Sturm zijn meerdere overeenkomsten te zien, vertelt Sanne. "Sommige mensen zeggen dat we dezelfde jukbeenderen en vorm van gezicht hebben. Ook zijn we allebei vrij jong en echte Hollandse meiden."

Sanne heeft een tweejarig contract gekregen bij modellenbureau Max Models. Ook gaat ze Nederland vertegenwoordigen tijdens de Ford Models SuperModel of the World-wedstrijd in januari.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen