Kies je favoriete radiostation

Dossiers

COC haalt uit naar boer Hans

Shownieuws

Het COC heeft uitgehaald naar boer Hans. De boer zei in het relatieprogramma Boer Zoekt Vrouw geen voorstander te zijn van homoseksualiteit.

De voorzitter van het COC heeft dinsdag tijdens de opening van het homomonument in Madurodam uitgehaald naar boer Hans. De boer zei in het relatieprogramma Boer Zoekt Vrouw geen voorstander te zijn van homoseksualiteit. "Ik heb hem tijdens mijn toespraak twee vrijkaartjes voor Madurodam aangeboden", licht Frank van Dalen van de homobelangenorganisatie toe. "Zo kan hij een deel van de samenleving zien dat hij nog niet kent."

De zoon van een van Hans' mogelijke partners 'scoort geen punten' omdat hij homo is, zei de 50-jarige boer zondag in het programma. Hij vertelde ook dat homoseksualiteit binnen zijn familie voorkomt, maar dat hij hiermee 'niet blij' is. "We hebben het contact nog net niet verbroken." Het is een schande dat de KRO zulke uitspraken uitzendt, zegt Van Dalen.

Het miniatuur-homomonument in Den Haag werd dinsdag onthuld door rapper Lange Frans, die een duet zong met Gordon. Ook burgemeester Job Cohen van Amsterdam was aanwezig. Het bouwwerkje is een kopie op schaal 1 op 25 van het homomonument dat naast de Amsterdamse Westerkerk staat.

Het initiatief voor het miniatuurhomomonument is afkomstig van het COC. "Het homomonument in Madurodam is een mooie manier om zowel Nederlanders, onder wie grote aantallen schoolkinderen, als internationale toeristen in aanraking te brengen met homoseksualiteit in Nederland", zegt Van Dalen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen