Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Runaways-drummer Sandy West (47) overleden

Shownieuws

Oud-drummer Sandy West, die in haar jeugd deel uitmaakte van de vrouwelijke rockgroep de Runaways, is overleden. Ze leed aan longkanker en werd 47 jaar.

(Novum/AP) - Oud-drummer Sandy West, die in haar jeugd deel uitmaakte van de vrouwelijke rockgroep de Runaways, is zaterdag in een ziekenhuis in Los Angeles overleden. West, die wel gezien wordt als de beste vrouwelijke drummer in de geschiedenis, leed aan longkanker. Ze werd 47 jaar.

Sandy West was pas 16 toen ze in 1975 de Runaways oprichtte, samen met zangeres Joan Jett. De groep, waartoe ook Lita Ford en Cherrie Currie behoorden, had hits met nummers als 'Cherry bomb' en 'Born to be bad'.

Het eerste optreden van de band was in het voorprogramma van The Ramones. Later openden ze ook concerten van Tom Petty en Cheap Trick. De Runaways maakten zestig albums, inclusief bootlegs. Veel van hun muziek is van invloed geweest op latere rockbands. Zo coverde Guns N' Roses het nummer 'Black leather'.

Toen de bandleden in 1979 uit elkaar gingen, zette West The Sandy West Band op, waarin ze drumde, gitaar speelde en zong. De manager van West wil nu de memoires uitbrengen die de muzikante voor haar overlijden schreef.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen