Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smit voor de rechter om kledingzaak

Shownieuws

Jan Smit moet zich voor de rechter verantwoorden. Vanuit het pand waarin zijn bedrijf is gevestigd, mag geen kleding worden verkocht. Dat zou wel gebeuren.

Jan Smit moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Vanuit het pand in Volendam waarin zijn bedrijf JStyle is gevestigd, mag vanwege het concurrentiebeding geen kleding worden verkocht. Kledingwinkel Lou & Mi vindt dat de zanger zich niet aan de regels heeft gehouden, omdat Smit nu kleding verkoopt vanuit het naastgelegen pand.

Volgens Smits manager Jaap Buys eist de eigenaar van Lou & Mi meer dan twee ton schadevergoeding. Hij vindt dat niet terecht. In het pand waar het concurrentiebeding geldt, worden volgens hem alleen fanartikelen verkocht, maar geen kleding. Het pand ernaast verkoopt de kledinglijn van de zanger wel, zegt Buys. Lou & Mi is in dezelfde straat gevestigd en zou oneerlijke concurrentie ondervinden.

Buys vindt dat Lou & Mi-eigenaar Gerrit Schilder geld probeert te verdienen over de rug van andere mensen. "Die man is niet goed bij zijn hoofd." Hij is niet van plan geld te betalen en laat het tot een kort geding komen. Waarschijnlijk wordt de zaak volgende week door de rechter behandeld.

Schilders advocaat wil geen commentaar geven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen