Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna vertelt Oprah Winfrey over adoptie

Shownieuws

Madonna neemt plaats op de bank van talkshowkoningin Oprah Winfrey om te praten over de adoptie van het jongetje uit Malawi.

Madonna neemt woensdag plaats op de bank van talkshowkoningin Oprah Winfrey om te praten over de adoptie van haar 1-jarige jongetje David uit Malawi. Dat meldt de Britse omroep BBC. De 48-jarige zangeres ligt behoorlijk onder vuur nu steeds meer negatieve verhalen over de adoptieprocedure de ronde doen. Het is de eerste keer dat Madonna haar kant van het verhaal vertelt.

De vader van het jongetje, Yohane Banda, beklaagde zich vorige week over de adoptie waar hij eerder toestemming voor gaf. Hij zegt nooit te hebben geweten dat de popster zijn zoon voor altijd wilde houden, maar dacht dat David alleen met haar mee ging om een goede opleiding te genieten in Engeland. "Ik heb nooit geweten dat David niet meer mijn zoon zou zijn", zegt Banda. "Had ik dat geweten, dan had ik nooit toestemming gegeven."

Ook mensenrechtenactivisten hebben kritiek. Madonna zou niet de gebruikelijke procedure hebben doorlopen. Volgens de regels moet anderhalf jaar in Malawi met een kind worden doorgebracht voor tot adoptie kan worden overgaan.

Oorspronkelijk zou Madonna in de show van Oprah verschijnen om te praten over haar nieuwe kinderboek. De opbrengst daarvan komt ten goede aan weeskinderen in Malawi.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen