Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tovenaars domineren Amerikaanse bioscoop

Shownieuws

'The prestige' was dit weekend de succesvolste film in de Amerikaanse bioscoop. Hierin spelen Christian Bale en Hugh Jackman tovenaars die een vete uitvechten.

(Novum/AP) - De gloednieuwe fantasyfilm 'The prestige' was dit weekeinde met een omzet van omgerekend meer dan elf miljoen euro de meest succesvolle film in de Amerikaanse bioscoop. In het werk van regisseur Christopher Nolan spelen Christian Bale en Hugh Jackman twee tovenaars die een vete uitvechten.

"Ik ben niet verbaasd dat we dit weekeinde hebben gewonnen", zegt Chuck Viane, Disney's hoofd distributie. De andere kwaliteitsfilms die nu in de Amerikaanse bioscoop draaien, ziet hij als extra kans mensen te trekken.

Zo is er de door critici warm ontvangen oorlogsproductie 'Flags of our fathers'. De film van regisseur Clint Eastwood kwam binnen op de derde plaats, met een omzet van meer dan acht miljoen euro. Het verhaal gaat over Amerikaanse mariniers in de slag om het eiland Iwo Jima tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De filmcritici zijn ook enthousiast over Martin Scorseses gangsterfilm 'The departed', die voor de derde week draait. De productie staat nu op de tweede plaats, met een omzet van ruim tien miljoen euro.

De belangrijkste geldmachine van vorig weekeinde, 'The grudge 2', is naar de vijfde plaats gezakt. De horrorfilm draait met matig succes in Nederland. 'Zwartboek' en 'The devil wears Prada' brachten net als vorige week het meeste geld op in de Nederlandse kassa's.

'The prestige' verschijnt in januari in de Nederlandse bioscoop. 'The departed' en 'Flags of our fathers' zijn volgende maand al te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen