Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Actrice Jane Wyatt overleden

Shownieuws

Jane Wyatt, bekend van de serie Father knows Best, is op 96-jarige leeftijd overleden. De actrice werd gezien als een van de meest populaire televisiemoeders.

(Novum/AP) - Jane Wyatt, bekend van de televisieserie 'Father knows best', is op 96-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar zoon bekendgemaakt. De actrice werd gezien als een van de meest populaire televisiemoeders in de geschiedenis.

De in Bel-Air woonachtige Wyatt overleed vrijdag in haar slaap. Sinds een beroerte elf jaar geleden had de actrice last van haar gezondheid. Ze was tot haar dood echter scherp van geest, zei haar zoon Christopher Ward.

De actrice speelde van 1954 tot 1960 de vrouw van Robert Young in de televisieserie 'Father knows best', die over het leven van het ideale Amerikaanse gezin vertelt. Deze rol maakte haar beroemd. Sindsdien werd Wyatt keer op keer gevraagd voor de rol van de zachtaardige, begrijpende vrouw.

Wyatt speelde nog in series als 'Star trek', 'Star trek IV: The voyage home' en 'The young Indiana Jones chronicles'. De actrice begon haar carrière in films als 'One more river' en 'Great expectations'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen