Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Faces of death' op het witte doek

Shownieuws

'Faces of death' komt terug, ditmaal als bioscoopfilm. In de 'documentaires' was te zien hoe mensen en dieren op gruwelijke manieren aan hun einde komen.

'Faces of death' komt terug, ditmaal als bioscoopfilm. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety. De 'documentaires', waarin te zien was hoe mensen en dieren op gruwelijke manieren aan hun einde kwamen, waren een cultsucces in de jaren zeventig en tachtig.

Een deel van de beelden was echt, een deel nagespeeld. Zo is de scène waarin levende apenhersenen worden opgediend in een restaurant geënsceneerd. De films leidden in de jaren negentig tot opschudding in Nederland.

J.T. Petty regisseert de nieuwe film. De oorspronkelijke producent John Burrud is ook bij het project betrokken. Over de inhoud is nog niets bekend. Wel is duidelijk dat het gaat om een speelfilm.

De makers hebben al aangegeven dat het moeilijk zal zijn kijkers nog te schokken. "In een wereld waar je dagelijks sterfgevallen kan zien op internet, staat doctor Gröss voor een nieuwe uitdaging", zegt producent Susan Montford. Gröss is de fictieve verteller van de serie, die tot nu toe zeven delen opleverde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen