Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Reclame Dixie Chicks geweigerd

Shownieuws

De grote Amerikaanse televisiezender NBC heeft de Dixie Chicks reclamezendtijd geweigerd. In de reclame wordt president George Bush dom genoemd.

(Novum/AP) - De grote Amerikaanse televisiezender NBC heeft de Dixie Chicks reclamezendtijd geweigerd. Dat zegt de filmmaatschappij achter de documentaire 'Shut up & sing', die gaat over de opwinding die ontstond nadat een van de leden van de Texaanse countrygroep kritiek uitte op de Amerikaanse president George Bush. NBC wil een reclamespotje voor de documentaire niet in de huidige vorm uitzenden.

Reclame over een heikel thema, zoals abortus of de oorlog in Irak, wordt volgens een woordvoerder van de zender nooit door NBC uitgezonden. In de reclame voor de documentaire komen beelden voor van de oorlog en wordt Bush dom genoemd. NBC ontkent dat de weigering van het reclamespotje definitief was, omdat er nog had kunnen worden gesproken over aanpassingen. Volgens de zender proberen de Dixie Chicks enkel publiciteit te scoren.

Bandlid Natalie Maines zei in 2003 tijdens een concert in Londen dat ze zich ervoor schaamde net als George Bush uit Texas te komen. Ze werd daarna in eigen land met de dood bedreigd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen