Kies je favoriete radiostation

Dossiers

50 Cent vrijgesproken van plagiaat

Shownieuws

50 Cent heeft volgens de rechter geen plagiaat gepleegd. Luther Campbell had 50 Cent aangeklaagd, omdat hij een zin uit 'In da club' zou hebben gestolen.

(Novum/AP) - Rapper 50 Cent heeft geen plagiaat gepleegd. Dat oordeelde een rechter in Miami vrijdag. Collega-rapper Luther Campbell had 50 Cent aangeklaagd, omdat deze de eerste zin van het nummer 'In da club' zou hebben gestolen van zijn nummer 'It's your birthday'.

In de aanklacht, die in januari werd ingediend, wordt gesteld dat in de zin 'Go shorty, it's your birthday' alleen het woord 'shorty' is bedacht door 50 Cent. In het nummer van Luther Campbell luidt de zin 'Go Sheila, it's your birthday'. Het lied staat op zijn album 'Still a freak for life' uit 1994.

De rechter oordeelde dat het zinnetje een 'gewoon, niet oorspronkelijk en niet door het auteursrecht beschermd element van het lied' was. Bovendien zijn er afgezien van de openingszin nauwelijks overeenkomsten tussen de twee werken.

50 Cent, die eigenlijk Curtis James Jackson heet, scoorde in 2003 een wereldwijde hit met 'In da club'. Het nummer staat op het album 'Get rich or die tryin''.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen